Nagy kedvencem a sült csirkecomb, könnyen összedobható, csak be kell tolni a sütőbe és számtalan módon variálható. Most hétvégén juhtúrós töltelékkel dobtam fel.
Hozzávalók:
1 kg csirkecomb, 2 zsömle, 1-2 dl tej, 1 kis csomag bryndza, fél paradicsom, 1 db tojás, só, bors, petrezselyem, margarin
Elkészítés:
A csirkecombokat sóval borssal fűszerezzük, majd félretesszük, amíg elkészül a töltelék. A zsömléket tejbe áztatjuk, annyiba, amennyit felvesznek. Hozzákeverjük a bryndzát, az apróra vágott paradicsomot, ízlés szerint petrezselymet és kevés sót (vigyázni kell, mert a bryndza önmagában is sós). Ráütünk egy tojást is. Ezt mind összekutyuljuk, majd újra elővesszük a csirkecombokat. Az ujjunkkal finoman fellazítjuk a bőrét, vigyázva, hogy ne szakítsuk ki. A bőre alá töltjük a tölteléket, és mehet is a margarinnal kikent tepsibe. A tetejükre is kevés margarint teszünk, ez ad neki finom ízt. Alufóliával lefedve kb. 1 órán át sütjük 210 fokon, majd levesszük a fóliát és tovább pirítjuk 15-20 percig. Ez alatt 2-3-szor meglocsolgatjuk a levével, hogy szép pirosra süljön.
Főtt rizzsel, salátával tálaljuk.
Kalória:
Töltött csirke: 100 g: 146 kcal (egy adag kb. 200 g)
Főtt rizs: 100 g: 130 kcal (egy adag kb. 150 g)
Saláta: 100 g: 33 kcal (egy adag kb. 50 g)