Csak a kalóriák

Csak a kalóriák

Juhtúróval töltött csirkecomb

2017. május 01. - Rela

Nagy kedvencem a sült csirkecomb, könnyen összedobható, csak be kell tolni a sütőbe és számtalan módon variálható. Most hétvégén juhtúrós töltelékkel dobtam fel.

Hozzávalók:

1 kg csirkecomb, 2 zsömle, 1-2 dl tej, 1 kis csomag bryndza, fél paradicsom, 1 db tojás, só, bors, petrezselyem, margarin

Elkészítés:

A csirkecombokat sóval borssal fűszerezzük, majd félretesszük, amíg elkészül a töltelék. A zsömléket tejbe áztatjuk, annyiba, amennyit felvesznek. Hozzákeverjük a bryndzát, az apróra vágott paradicsomot, ízlés szerint petrezselymet és kevés sót (vigyázni kell, mert a bryndza önmagában is sós). Ráütünk egy tojást is. Ezt mind összekutyuljuk, majd újra elővesszük a csirkecombokat. Az ujjunkkal finoman fellazítjuk a bőrét, vigyázva, hogy ne szakítsuk ki. A bőre alá töltjük a tölteléket, és mehet is a margarinnal kikent tepsibe. A tetejükre is kevés margarint teszünk, ez ad neki finom ízt. Alufóliával lefedve kb. 1 órán át sütjük 210 fokon, majd levesszük a fóliát és tovább pirítjuk 15-20 percig. Ez alatt 2-3-szor meglocsolgatjuk a levével, hogy szép pirosra süljön.

Főtt rizzsel, salátával tálaljuk.

Kalória:

Töltött csirke: 100 g: 146 kcal (egy adag kb. 200 g)

Főtt rizs:  100 g: 130 kcal (egy adag kb. 150 g)

Saláta: 100 g: 33 kcal (egy adag kb. 50 g)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakakaloriak.blog.hu/api/trackback/id/tr9512471343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása